Konyhai okosságok – Hogyan pakoljunk a hűtőbe?

Az élelmiszerek hűtőben való elhelyezése sokaknál elég spontán módon zajlik, pedig jobban tennénk, ha erre nagyobb hangsúlyt fektetnék. Az egészségünk is múlhat ezen.

A hűtőkben ugyanis nem egyenletes a hőmérséklet. Amivel addig nincs is probléma, amíg tudjuk, hogy melyik élelmiszer milyen hidegben “érzi jól magát.”

A hűtő ajtajába például mehetnek a hűtést igénylő fűszerek, a dresszingek, a nem tejes italok, a vajak.

A hűtőszekrény felső polcára kerüljenek az italok, a hűtést igénylő készételek, a maradékok, a sajtok és a felvágottak.

A középső polcon kapjanak helyet a tojások, a tej, a tejföl. Míg a hűtő leghidegebb részébe (nem a fagyasztóba) a feldolgozásra váró húsok, halak. Természetesen jól elkülönítve a többi élelmiszertől.

Ha tudjuk szabályozni a páratartalmat…

A fiókos, magas páratartalmú tárolóba mehetnek a hűtést igénylő zöldségek. Ha így tárolunk, a könnyen romló, zöld leveles zöldségek is hosszabb ideig eltarthatók.

Míg a másik rekeszbe az alacsony páratartalmat kedvelő gyümölcsök kerüljenek. Így az alma, a szőlő, a barack, a kivi, a dinnye…


Figyelj oda Te is, hogyan rendezed el az élelmiszert a hűtőben. Ha az okos tárolást választod, sokkal tovább lesznek frissek az ételek, és még a hűtődnek is kevesebbet kell dolgoznia, így a felhasznált energián is spórolsz.


 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.