Konyhai okosságok – Mennyi ideig tárolhatjuk a húst a hűtőben lefagyasztva?

Ez a hús típusától függ, de 5 hónapnál hosszabb ideig azért ne nagyon “raktározzunk”. De nézzük pontosabban, hogy melyik hús mennyi ideig áll el biztonsággal a mélyhűtőben.

A sertés karaj például 4-6 hónapig is megőrizhető, ahogy a marha ezen része is. Az egész csirke és a pulyka akár 12 hónap múlva is frissen vehető elő, viszont ha részenként tesszük el, 9 hónapnál tovább ne őrizzük a fagyasztóban. A belsőségeknél, például a májnál 3-4 hónap az eltarthatósági idő. A vadhús szintén legfeljebb 3-4 hónapig tartható el fagyasztva. A sonkát egy hónapon belül fogyasszuk el, a kolbászt pedig maximum két hónapig tároljuk a fagyasztóban.

Figyeljünk tehát oda, hogy milyen húst mennyi ideig tárolunk. Ha nagy lenne a házi készlet, akár táblázatot is vezethetünk erről. Így még biztosan a lejárati idő előtt elkészítjük az adott húsárut.


Korábbi kapcsolód bejegyzésünk: Konyhai okosságok – Hogyan pakoljunk a hűtőbe?


 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.