Körömpörkölt: szereted?

Sokan idegenkednek tőle, vannak viszont, akik nem merik bevallani, hogy szeretik. Ám még többen ennék, amikor csak tehetik.

 

A körömpörkölt készítés már a vásárláskor kezdődik. Ahogy a többi hús esetében, itt is számít a jó alapanyag. A körömpörkölthöz legalább 6 körmöt vegyünk, legyen közte hátsó és első is. Akik a húsosabbat szeretik, vegyenek többet a hátsóból. Akik a cupákos verziót kedvelik, nekik az első ajánlott. Ez a mennyiség azért fontos, mert így lesz igazán ízletes a körömpörköltünk.

Körömpörköltnek való - Kámon-hús Szombathely
Az előkészítéskor kérhetjük a hentesünket, hogy darabolja fel, de a bátrabbak otthon is próbálkozhatnak vele. Előfordul, hogy a köröm egy kis borotválásra is szorul. A szőrszálakat otthon, a főzés előtt érdemes eltávolítani.

 
Akik még tartalmasabban szeretnék elkészíteni a körömpörköltet, tegyenek csülköt, egy kis szalonnát is a “főzetbe”. A legjobb köret pedig a törtkrumpli. A többség ezt eszi hozzá szívesen.
Az elkészítéséi módról rengetek recept található az interneten. Érdemes böngészni.

A megfelelő alapanyag kiválasztásában pedig kérje Szombathelyen, a Kámon-hús Kft. munkatársainak segítségét. Szombathely, Maros u. 2. – itt található a hentesüzletünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.