A nyár kihagyhatatlan étele a lecsó. Ilyenkor friss igazán a paradicsom, a paprika, ezért a legtöbb háztartásban szinte hetente készül ez a finom étel. De nem mindenhol tálalják ugyanúgy. Van, ahol kolbásszal, szalonnával turbózzák fel. Más családokban tojás is kerül a magyarok egyik kedvencébe.
A franciáknál kicsit más a helyzet. Ott a lecsóba padlizsán és cukkini is megy, és a végén kakukkfűvel ízesítik.
A spanyol lecsó nagyjából hasonló a franciához, de azért van egy kis eltérés. A padlizsán és a cukkini itt is belekerül a paprika és a paradicsom mellé, de általában burgonyát és tojást is adnak az ételhez. És van, aki a szelet hús mellé is kínálja – ez egyébként nálunk is gyakran alkalmazott megoldás.
Ebből is látszik: mindenki máshogy eszi a lecsót. De szinte mindegy, hogy kolbásszal vagy anélkül, több, kevesebb zöldséggel, esetleg tojással készítik. A lecsó mindig jó választás. Főként ilyenkor, nyáron.
Ha Te is készítenél egy jó magyaros lecsót, és házi szalonnával, kolbásszal dobnád fel az ízeket, válassz a kámoni húsbolt kínálatából.