Marharostélyos grillen, serpenyőben – vagy nálunk a bisztróban

Újdonság! Sütéshez előkészített marharostélyos is kapható nálunk.

A bisztróban kérhető, fűszerkéregben készült marharostélyos helyben fogyasztható, és elvitelre is kérető. Míg a húsboltban kínált előkésztett rostélyost a grillen vagy az otthoni konyhában, serpenyőben kell készre sütnünk. De hogyan?

A marharostélyosról érdemes tudni, hogy az egyik legfinomabb pecsenyehúsként tartják számon. A húsféle a hátszín része, és a magas vastartalma rendkívül egészséges. Nem beszélve arról, hogy mennyire tápláló. De most nézzük az elkészítési módját.

Kámon-hús Szombathely Marharostélyos

A nálunk kínált, előre fűszerezett marharostélyossal nincs más teendő, csak a parázsló grillre kell helyezni és mindkét oldalát pirosas barnára sütni. Nem feketére! Erre azért van szükség, mert a marharostélyos csak így maradhat puha. Ha a kéreg jól megsül, az benntartja a nedvességet, így szaftos lesz a húsunk. Ha a kétoldali sütéssel megvagyunk, gyakorlatilag tálalhatjuk is a hússzeleteket, amit célszerű egyből fogyasztani. Hiszen a hús rövid idő alatt is megkeményedhet.

Milyen köretet válasszunk a marharostélyos mellé?

Egyes rostélyosokhoz ropogós hagymát sütnek olajban, és pirított burgonyát tálalnak hozzá. De a petrezselymes krumpli is hasonlóan jó választás. Viszont ha grillezünk, készíthetünk mellé sült zöldségeket is, de ropogós, friss kenyérrel ugyancsak remek lehet. Italnak pedig valamilyen testes vörösbort válasszunk.

Grillezéshez, konyhai sütéshez, főzéshez szükséges hús alapanyagokért nézz be hozzánk! Várunk Szombathelyen, a Kámon-Hús hentesüzletében!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.