Még egy utolsó grillezés vagy bográcsozás a nyáron?

Bográcsozás, grillezés, szalonnasütés. Számos, szabadtéren főzhető, süthető étel elkészítéséről írtunk a nyáron. Most mégegyszer végigvesszük, mit hogyan célszerű tenni, ha kinti sütés-főzést tervezünk.

Még nincs vége a nyárnak és még várható jó idő, így lesz alkalom bőven az alkalmazásukra.

 

Először is mindennek az alapj a jó hús. Beszerzésében segítünk. Sőt a Kámon-hús hentesüzletében előre, házilag pácolt húsokat is kínálunk a vendégeinknek. Így nincs más dolguk, csak a grillre tenni. Szalonnasütéshez is kiváló “alapanyagunk” van, ahogy a bográcsos ételekhez alkalmas húsok is megtalálhatók nálunk.

 

Többször foglalkoztunk korábban a grillezési módszerekkel, tippeket és trükköket is írtunk azoknak, akik eddig csak a konyhában sütöttek. Reméljük, sokan kipróbáltátok a tippeket és sokatokat rabul ejtett a faszénen sült hús utánozhatatlan íze és illata.

 

előre pácolt húsok - grill

Előre pácolt húsok a kámoni húsboltban


Nem hagytuk ki a bejegyzések közül a barbecue és a grill közötti különbség taglalását sem. Korábban írtuk, hogy míg a grill gyors sütési módszer, addig a barbecue a hús méretétől függően 3-4 óra alatt készül el. Sőt egy komolyabb marhahús sütése ezen módszerrel akár 12-18 óra is lehet. Még több részlet itt.

 

Tavasszal elárultuk azt is, hogy melyik bor passzol a legjobban a grillezett húsunkhoz és salátánkhoz, akik lemaradtak volna róla, azoknak most újra felelevenítjük. Egy könnyed étel mellé könnyed ital dukál, például 14-18 fokra hűtött rose vagy rose-ból készült fröccs formájában.

 

Bográcsozás témában is sok bejegyzés született. Kezdtük az alapoktól, a hús oldaláról közelítve meg a bográcsüst kiválasztását, hiszen nem mindegy, milyen ételt milyen alakú bográcsban főzünk. Íme, a részletek.

 

A bográcsozási szokások alapján sorrendet állítottunk fel: melyek azok az ételek amik a legtöbbször készülnek. Első helyre persze a bográcsgulyás került, ezt követte a vörösboros marhapörkölt, a halászlé, a paprikás krumpli és a végén a lecsó. Ez valószínűleg sokatok ízlésével megegyezik.

 

Egy felmérésből pedig az is kiderült, hogy legtöbbször bográcsozunk, ha a szabadtéri ételkészítésről van szó, és a családi recept a mérvadó az alapanyagok felhasználásánál.

 

A szabadtéri grillezés és bográcsozás azonban egy dologban mégis megegyezik, ilyenkor összejön a család, együtt vannak a barátok, jó csapatépítő és végre adódik alkalom a nagy beszélgetésekre és együttlétre. Így amellett, hogy egy jót eszünk, teszünk is a kapcsolatainkért. Így többszörösen is hatásos, ha időközönként beillesztjük a programjainkba a kinti sütés-főzéseket. Tegyetek Ti is így!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.