Még jobb minőségű húsáru

Egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket dolgoz ki az Országos Húsipari Kutatóintézet. Az intézet szakértői 12 újdonságot fejlesztettek ki. Köztük olyan recepteket, amelyben csökkentett a sótartalom. Egyebek mellett felvágott-, sonka- és kolbászfélékre.

Újdonság még, hogy az intézet laboratóriumában kidolgozták a Csajági sonka márkanevű termék új gyártás technológiáját is, amely szerint a hagyományos, egy hónapos érlelési időt egy hétre csökkentik és ez alatt a pác-só felhasználása is elhagyható – tájékoztattak.

A távirati iroda közölte, hogy a kutatóintézet a jó minőségű sertéshús előállítása érdekében is tenne néhány lépést. Egyebek mellett ellenőrzőpontokat hoznának létre. A szántóföldtől a bolti hűtőpultokig lenne nyomon követhető a termék útja. Ez a szigorú kontroll azért fontos, mert a jelenlegi gyakorlat szerint a multi élelmiszerláncokon keresztül külföldről nagy tételekben érkezik olcsó, de gyakran ellenőrizetlen, kétes minőségű fagyasztott húsáru – mondta el Mátyus Imre, az Országos Húsipari Kutatóintézet ügyvezető igazgatója.

Minőségi húsáru Szombathelyen a Kámon-Hús hentesüzletében.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.