Bár a kocsonya leginkább a karácsonyi szezonban aktuális, nálunk még mindig nagyon népszerű januárban is.
Biztosan mindenkinek van egy jól bevált receptje, de most röviden leírjuk a kocsonya készítés titkait.
Az első és legfontosabb a minőségi alapanyag. A húsboltunkban ehhez megtalálható minden legyen szó füstölt csülökről, disznó körömről, akár börke darabokról.
A kocsonya készítésekor nem feledkezhetünk meg a megfelelő mennyiségű fokhagymáról sem. Ízlés szerint a főzővízbe tehetünk zöldségeket, de ezt nem szabad túlzásba vinni.
A kocsonya elkészítési ideje hosszadalmas folyamat. Alacsony lángon kb. 4óra alatt megfelelő állagú lesz és az ízek is összeérnek. Sokan a főzési időnél rontják el a kocsonya készítést. Ezért mondhatjuk, hogy a türelem jó kocsonyát terem.
Ha türelmesek voltunk a főzés során, még egy fontos lépés hátravan. A kocsonya levét a húsoktól különválasztva hagyni kell kicsit hűlni és a zsír egy részét el kell távolítani.
Ha minőség alapanyagokat keresel, a húsboltunkban megtalálod!
Ha pedig nem akarsz a főzéssel bajlódni, még beszerezheted nálunk a kész kocsonyát.