Mennyi hús kerüljön a tányérunkra? Milyen nélkülözhetetlen vitaminoktól és ásványi anyagoktól esik el az, aki nem fogyaszt húst?

Naponta az ajánlás szerint 200 gramm hús fogyasztása javasolt. Persze ettől eltérhetünk valamelyest, többet és kevesebbet is lehet olykor enni. A lényeg, hogy változatos legyen az étrend. Igaz ez a húsfélékre is, együnk fehér és vörös húsokat egyaránt. Különösen figyeljünk a minőségre. Hiszen nem megyünk sokra azzal, ha olyan húst eszünk, ami nem tartalmazza a szükséges tápanyagokat, vitaminokat. A hús vásárlásakor nem érdemes kompromisszumot kötni, vásároljunk ismerős hentesnél. Olyan helyen, ahol nem csalódhatunk a minőségben.

 
Nézzük ezek után, milyen vitaminokat tartalmaz a hús – a teljesség igénye nélkül. A hús rendkívül fontos fehérjeforrás. Van benne bőven B1, B2, B6 és B12 vitamin, valamint A- és D-vitamin is. Érdemes tudni: ha nem eszünk húst, a B12 vitamin szükségletünket más természetes forrásból nehezen tudjuk pótolni. Ez a vitamin az agy és a központi idegrendszer működésében, valamint a vérképzés folyamatában játszik nagyon fontos szerepet.

Hús - a kámini hentesüzletben Szombathelyen
A húsok az említettek mellett tartalmaznak vasat, cinket, rezet, mangánt és szelént is. Az ajánlások szerint azonban nem célszerű húst hússal enni. Köretnek például válasszunk salátát és együnk gyakran tejterméket is.

 

A hús fogyasztása tehát nélkülözhetetlen, különösen a minőségi hús elhagyása nem javasolt. Az egészség szempontjából elengedhetetlen a változatos étkezés, amelynek rész kell, hogy legyen a tápláló hús. Mi segítünk, hogy a család asztalára minőségi hús kerüljön. Nézzen körbe nálunk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.