Mi csináljunk pünkösdhétfőn? Van egy-két tippünk

Feltétlenül szabadtéri programokat javaslunk pünkösdhétfőre. A hőmérséklet az előrejelzések szerint ugyanis igazán nyárias lesz, 31-32 fokot várnak a hétvégére.
Az első igazi nyári napokat sokan használják ki családi, baráti programok szervezésére. Jól teszik. Akiknek még nincs programjuk, ajánlunk néhány időtöltési lehetőséget.

Ha nyár, akkor grill. Nem csak szelethúsok sütésében gondolkodhatunk, kipróbálhatunk kolbászféléket, de süthetünk szalonnát vagy főzhetünk pörköltet, gulyást is. Ha saját kert nem áll rendelkezésre, Szombathelyen a Parkerdőben is sütögethetünk, érdemes azonban korán “kelni”, hiszen az utóbbi időben újra népszerűvé vált ez a helyszín. Akik szeretik a kirándulást és a sütés-főzést, látogassanak el az Őrségbe. A nemrég átadott Himfai parkerdőbe látogatók nordic walking ösvényen túrázhatnak és a tó melletti tűzrakó helyeknél grillezhetnek, süthetnek, főzhetnek. Mindezt igényesen kialakított környezetben.

picnic-grill KámonHús
Ha túra, akkor a megye más pontjait is ajánlani tudjuk. A Kőszegi hegy vagy a Ság hegy, esetleg Csepreg és környéke, a pincesorok és a tó jó kis időtöltésre adnak lehetőséget. Ha kirándulunk, akkor szendviccsel is készüljünk. Válasszunk olyan ételeket, amelyek a melegben sem romlandóak – kérjen tanácsot kollégáinktól.

 

Menjen glampingolni, azaz kempingezni, piknikezni. A glamping egy új, divatos szóhasználat. Szombathelyen is van néhány zöld terület, ahol egy pokrócra leheveredve ehetünk-ihatunk, miközben mondjuk tollasozunk vagy petanque-ot játszunk. Erről olvasson még többet itt.

 

Szóval jó idő várható a hétvégére, ezért tervezzünk bátran szabadtéri programot. Az időtöltések nagy részéhez remekül passzolnak a finom ételek, ezekhez a szükséges alapanyagok beszerzésében segítünk. Felvágottak, előre pácolt grillhúsok, kolbászok kérhetők Szombathelyen a kámoni húsboltban. Várjuk szeretettel!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.