Mi a karácsonyi kacsasült titka?

Egyre több családnál kerül az ünnepi asztalra kacsasült. De miért szeretjük ezt annyira?

Főleg azért, mert viszonylag egyszerű elkészíteni. És ízletes is. Nem kell hozzá túl nagy jártasság a konyhában. Csupán néhány dologra szükséges odafigyelni.

Először is arra, hogy minőségi pecsenyekacsát szerezzünk be. Vehetünk külön combot, és egészben is készíthetjük. Sok különbség nincs a sütésben.

A fűszerezést sem célszerű túlzásba vinni. Ha jól besózzuk – akár a sütés előtti nap – és egy kis vöröshagymával, rozmaringgal ízesítjük, már fél sikert értünk el. Persze mielőtt fűszereznénk, mossuk meg jól a kacsánkat. Ezután ízesítsük csak, és mielőtt tűzálló tálba tennénk, egy kevés olajat vagy kacsazsírt tegyünk alá. Ha a combokat tepsiben sütjük, egy kis vizet öntsünk alá, és alufóliával fedjük le a fűszerezett húsunkat.

A kacsát lassú tűzön süssük, nagyjából két órán át. Ezután vegyük le az edényünk tetejét vagy az alufóliát, és kicsit magasabb hőfokon süssük ropogósra a bőrét. Közben saját zsírjával locsolgassuk. Igazán omlós lesz.

Kedvet kaptál az elkészítéséhez? Ha segíthetünk a hús alapanyag beszerzésében, várunk Szombathelyen a Kámon-hús hentesüzletében: Maros u. 2.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.