Miért ne lobbantanánk be a faszenet ilyenkor is?

Miért ne lobbantanánk be a faszenet ilyenkor is? Ősz végén és a tél elején is kimondottan alkalmas lehet a hőmérséklet a kinti sütögetéshez. Csak néhány dolgot kell máshogy csinálnunk.

Először is kezdjük korán. Mondjuk délelőtt tíz körül izzítsuk a tüzet, így ebédidőre már tálalhatunk is. Persze csak akkor, ha olyan húst választunk, ami viszonylag hamar elkészül. De tehetünk a rácsra zöldségeket és halat is.
Ami még szuper ilyenkor ősszel, az a grillkolbász. Hamar elkészül, nagy előkészületet nem igényel. Este már nem célszerű kint sütögetni, de tíztől délután 3-ig, 4-ig igazi élmény lehet. Különös hangulata van.

grill-osz
Nem újdonság az őszi, téli grillezés ötlete. Mi is írtunk már róla, az északi országok lakói pedig fanatikusai ennek. Ha kicsit csípős az idő, sebaj, egy kis forralt bor a termoszból vagy egy kis szíverősítő pálinka segít ezen, és a hangulatot is megalapozza. A kinti főzést ilyenkor már nem ajánljuk. A pörkölteknek, a gulyásnak ugyanis hosszabb időre van szüksége.

 
Ha a megfelelő hús alapanyagot keresed az őszi, téli grillezéshez, gyere el hozzánk, és mi segítünk választani. Várunk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.