Miért ne lobbantanánk be a faszenet ilyenkor is? Ősz végén és a tél elején is kimondottan alkalmas lehet a hőmérséklet a kinti sütögetéshez. Csak néhány dolgot kell máshogy csinálnunk.
Először is kezdjük korán. Mondjuk délelőtt tíz körül izzítsuk a tüzet, így ebédidőre már tálalhatunk is. Persze csak akkor, ha olyan húst választunk, ami viszonylag hamar elkészül. De tehetünk a rácsra zöldségeket és halat is.
Ami még szuper ilyenkor ősszel, az a grillkolbász. Hamar elkészül, nagy előkészületet nem igényel. Este már nem célszerű kint sütögetni, de tíztől délután 3-ig, 4-ig igazi élmény lehet. Különös hangulata van.
Nem újdonság az őszi, téli grillezés ötlete. Mi is írtunk már róla, az északi országok lakói pedig fanatikusai ennek. Ha kicsit csípős az idő, sebaj, egy kis forralt bor a termoszból vagy egy kis szíverősítő pálinka segít ezen, és a hangulatot is megalapozza. A kinti főzést ilyenkor már nem ajánljuk. A pörkölteknek, a gulyásnak ugyanis hosszabb időre van szüksége.
Ha a megfelelő hús alapanyagot keresed az őszi, téli grillezéshez, gyere el hozzánk, és mi segítünk választani. Várunk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.