Miért olyan nagy kedvenc a fasírozott?

A háziasszonyok is kedvelik, mert könnyen elkészíthető és a gyerek többsége is a kedvenc ételek között tartja számon. Miért?

Valószínűleg azért, mert változatosan készíthető el. Jó szendvicsben hidegen, vendégvárónak és salátával is tökéletes. Emellett főzelékbe is kiváló és grillezni is lehet. Elkészíthető gombóc formában és egyben sütve is, stefánia vagdaltként. Magyarországon többnyire olajban sütik ki vagy sütőben készítik. Más országokban előszeretettel grillezik. Kiváló hamburger alapanyag. Ez utóbbihoz főként a darált marhahúst használják. Itthon a fasírozott inkább sertéshúsból vagy pulykából készül.

 

Mint minden húsféle, ez is frissen a legjobb, de a fagyasztás sem árt neki. Az előre darált változatoknál nézzük meg a zsírtartalmat. Ez ugyanis a végeredmény szempontjából nem mindegy. Ha igazán ízletes fasírtot, fasírozottat, húspogácsát szeretnénk készíteni, akkor húspultból kérjük a hozzávalót és helyben daráltassuk le a hentessel.

 

A hús kiválasztásában mi is segítünk. Nézze meg a kínálatunkat! Szombathelyen jöjjön el a Kámon-hús hentesüzletébe!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.