Milyen a jó BBQ hús? – Sertés oldalas, marhahús vagy egyszerűen a csirke?

A kezdőknek egy jó kis csirkehús is kiváló lehet. A bátrabbaknak jöhet a sertés. A lapocka, a tarja, a dagadó jól süthető hosszú időn át, alacsony hőmérsékleten. Merthogy a barbecue (BBQ) erről szól.

A hús kiválasztásánál szinte alapelv, hogy ne legyen száraz. Nyugodtan választhatunk zsírosabb darabokat. Szerintünk a legjobb például egy jó kis oldalas. A sokak által ismert Nyárspolgár blog szerint is ez a húsféle a BBQ emblematikus alapanyaga.

Ők ezt írják: Az oldalas a legértékesebb, mivel csonton sül, ízeiben még összetettebb és gazdagabb. Emellett biztos gól: gyakorlatilag elronthatatlan. Aki kezdőként különleges barbecue élményt szeretne szerezni, az oldalassal nehezen hibázhat.

Szóval, ahogy itt ajánlják, mi is ajánljuk.

bbq - hús Szombathely

A marhahús is szuper, ebben az esetben azonban arra figyelj, hogy húsmarhát válassz. Ennek szinte minden része használható a lassú sütögetéshez. A tejmarha, a nem érlelt marhahús viszont nem jó választás. De lassan sütve készíthető szárnyas is, igaz, nem mindegyiket ajánlanánk: a pulyka például alkalmas BBQ-ra, a kacsa nem igazán.

Húst keresel a barbecue-hoz? Szombathelyen gyere a Kámon-hús hentesüzletébe! Segítünk a választásban.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.