Milyen húshoz passzol a rozé?

Fröccsként és tisztán is szeretjük. Legalábbis a többség szívesen fogyasztja. Grillhúsok mellé tökéletes választás.

Amúgy meleg előételekhez szintén ajánljuk. Különösen jó a hortobágyihoz, de a sajtokhoz és a halakhoz is kimondottan passzol. A húsok közül a borjú, a csirke, a pulyka mellé javasoljuk. De egy tésztázás ízélményét is tovább növelhetjük, ha rozét választunk.

Általános érvényű szabály, hogy a rzsét behűtve 11 fokon fogyasztjuk.  A bor ilyenkor adja ki a legjobban az ízét.

Nem illetlenség egyébként fröccsként kérni sem. Sőt, grillezéskor kimondottan jó választás a rozéfröccs. Ilyenkor nem érdemes nagyon drága nedüt venni. Inkább koncentráljunk arra, hogy karakteres íze legyen. Hogy szódával dúsítva is élmény legyen fogyasztani.

Amúgy a rácson készített húsokhoz a legjobb választás a merlot.

Grilleznél? A tökéletes húst keresed a kerti sütögetéshez? Gyere el hozzánk Szombathelyen, a kámoni hentesüzletbe, és segítünk!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.