Milyen húst válasszak a grillezéshez?

Sertést, szárnyast vagy marhát? Mutatjuk.

A legtöbbeknél a tarja a favorit

Ha grillezel, válassz kicsit zsírosabb húst! A sovány szeletek ugyanis könnyen kiszáradhatnak, rágósak lehetnek. Persze a száraz húson jó páccal, szósszal tudunk segíteni. De a legízletesebb szerintünk az a hús, amin alapból egy kevés zsír is van. Sokak talán ezért választják a sertéstarját, ha grilleznek. Ami egyébként amellett, hogy könnyen és változatosan elkészíthető, rendkívül finom.

Tipp! A pácoláskor ne sózd meg a húsokat. A só ugyanis kiszívja a nedvességet, ezért szárazabb lesz a húsunk. Ezt a műveletet csak közvetlenül a sütés előttre időzítsd!

előre-pácolt-húsok-grill

Kámoni előre pácolt grillhúsok

A “jó öreg” csirkemell

A  sertéstarja mellett nagyon kedvelt még a csirkemell. Ez önmagában kicsit száraz lehet – ahogy írtuk -, ha tehetjük ezért mindenképpen dobjuk fel egy kis házi páccal.

A szárnyasok hamar elkészülnek, legfeljebb 20 percet kell sütnünk és ehetjük is. De, ha csontos részt teszünk a rácsra ügyeljünk arra, hogy a csont mellett is megsüljön a húsunk.

Marha vesepecsenye

A marhahús grillezése kicsit komolyabb felkészültséget igénye. De kezdőknek sem lehetetlen vállalkozás. Itthon a legtöbben marha vesepecsenyéből készítenek steaket. Ez grillen sütve ízletes és omlós lesz. Próbáld ki Te is bátran!

Plusz! Készíts zöldséget is a húsok mellé! Köretnek kiváló, nem mellesleg egészséges is, ha padlizsánt, cukkinit, gombát, paradicsomot is sütünk a faszénen.

Grillezéshez tökéletes húsok, előre pácolt szeletek, házi grillkolbászok Szombathelyen a Kámon-Hús hentesüzletében.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.