Nálatok milyen ‘módra készülnek az ételek?

Gyakran az aktuális menükínálatban és az étlapunkon is feltűnik, hogy valamilyen ‘módra készül az adott étel. Előfordul, hogy az elnevezésből nem derül ki, mit is takar ez, ezért most mutatjuk a leggyakoribbakat. Plusz két érdekességről is írunk. Ezekről talán még Te se hallottál.

De először jöjjenek a népszerűbb ‘módra ételek!

A bakonyi módon tálalt étel tejfölös, tejszínes, gombás és pirospaprikás mártással készül. Az a fogás, ami böllér módra sül, valamilyen belsőséggel készül. A Budapest módra előállított étel libamájas, füstölt szalonnás és zöldborsós finomság. A burgundiba pedig vörösbor megy.

Feri

A Eszterházy rostélyos például tejfeles-boros zöldségmártásban párolva készül, a lyoni pedig sült hagymával. A nagy kedvenc, a pékné féle csülök hagymával és burgonyával együtt sül. Az Orly módra készült húst pedig sörtésztába mártják és így sütik ki. A Stefánia módon készült ételbe főtt tojás kerül, a Holstein szelet pedig egy tükörtojással készült sült húst jelent. Míg az elzászi módra készült ételeket savanyú káposztával és virslivel együtt tálalják.

A +2 érdekesség

Az Elisabeth Taylor módra készült étel egy főtt füstölt sonkát takar, amihez petrezselymes ananászragut adnak.

A festőmester módon sütött hús pedig vörösborban párolt gyümölccsel készül.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.