Gyakran az aktuális menükínálatban és az étlapunkon is feltűnik, hogy valamilyen ‘módra készül az adott étel. Előfordul, hogy az elnevezésből nem derül ki, mit is takar ez, ezért most mutatjuk a leggyakoribbakat. Plusz két érdekességről is írunk. Ezekről talán még Te se hallottál.
De először jöjjenek a népszerűbb ‘módra ételek!
A bakonyi módon tálalt étel tejfölös, tejszínes, gombás és pirospaprikás mártással készül. Az a fogás, ami böllér módra sül, valamilyen belsőséggel készül. A Budapest módra előállított étel libamájas, füstölt szalonnás és zöldborsós finomság. A burgundiba pedig vörösbor megy.
A Eszterházy rostélyos például tejfeles-boros zöldségmártásban párolva készül, a lyoni pedig sült hagymával. A nagy kedvenc, a pékné féle csülök hagymával és burgonyával együtt sül. Az Orly módra készült húst pedig sörtésztába mártják és így sütik ki. A Stefánia módon készült ételbe főtt tojás kerül, a Holstein szelet pedig egy tükörtojással készült sült húst jelent. Míg az elzászi módra készült ételeket savanyú káposztával és virslivel együtt tálalják.
A +2 érdekesség
Az Elisabeth Taylor módra készült étel egy főtt füstölt sonkát takar, amihez petrezselymes ananászragut adnak.
A festőmester módon sütött hús pedig vörösborban párolt gyümölccsel készül.