Milyen sonkát veszünk húsvétkor?

Leginkább a hagyományos érlelésű változat fogy, húsboltban keresik az eredeti parasztsonkát. Keresett a füstölt-főtt tarja, a füstölt csülök és a füstölt-főtt frikandó sonka. Tudatosabban vásárolunk. A vásárlók többsége már a hagyományos sózással, füstöléssel készült, tartósítószer-mentes sonkát keresi a nagy áruházakban is.

 
Többször felhívtuk már figyelmet arra: mindig győződjön meg arról, hogy a sonka valóban megfelelő minőségű. Lehetőség szerint ismert hentesnél vásároljon. Olyan húsboltban, ahol egyébként is vásárol, és már megtapasztalta, milyen húsáruk kaphatók.

 
A nagy áruházak közleményéből kiderül – és mi is alátámasztjuk a tényt -, hogy a sonkaféléknél a minőség irányába tolódik el a kereslet. Sokan fedezik fel újra a parasztsonka igazi ízét, ezért évről-évre inkább ezt választják húsvétkor.

 
Húsvétra készülődik? Jöjjön el hozzánk! Segítünk a sonka és a húsvéti menühöz szükséges alapanyag kiválasztásában! Keresse Szombathelyen, a Kámon-hús szakembereit!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.