Minden, amit tudni szerettél volna a steakről

A nagy hús imádók a húsok királyának nevezik. Íze semmi máshoz nem hasonlítható, így nehéz is lenne körülírni. Ha eddig még nem találkoztál a steakkel és most szeretnél többet megtudni róla, mindenképpen olvasd el ezt a cikket.

 

Az alapanyag

Az igazi steak marha húsból készül, de sokan vannak akik disznóból, bárányból, vagy akár halból készítik el. A nagy húsimádók természetesen a marha húsra esküsznek.
Igazán jó alapanyagot nehéz beszerezni és valóban nem is olcsó, de ha megbízható helyről szerezzük be, nem okozhat csalódást. Mivel minden országban más-más marhahús fellelhető és ezeket különböző módokon vágják, így az eltérő országokban is különböző ízű steakeket kaphatunk.
Ne felejtsük el ugyanakkor, hogy egy sima hentesnél egy szelet marhahús még nem igazi steak alapanyag. Az igazi steak érlelt marhahúsból készül, amiket különböző érlelő hűtőszekrényekben készítenek el.

 

A sütés

Sokan tartanak a steak sütésétől, mert nehéznek gondolják. Az elkészítés lényege csupán annyi, hogy kevés ideig sütjük, így nem érdemes a tűzhely mellől elmenni. Sütés tekintetében különböző típusú steaket készíthetünk. Az alábbi képet azért készítettük, hogy bemutassuk, milyen fajtái lehetnek a steaknek sütés szempontjából. Mindenki a saját ízlése szerint kiválaszthatja és elkészítheti a neki legmegfelelőbbet a leírás alapján.

 

Ha szeretnél igazi steak alapanyaghoz hozzájutni, húsboltunkban érlelő hűtőszekrény segítségével készítjük a finom alapanyagot. Ha nem bajlódnál a készítésével, figyeld honlapunkat és facebook oldalunkat és keresd a különleges ajánlatainkat, ahol megkóstolhatod az igazi steaket is akár.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.