A minőséget jelezheti a sonka színe – közeledik a húsvét

Válassz sötétebb húsvéti sonkát! A minőséget jelezheti a szín. Ha a húst megvágva bordó színt látunk, akkor úgy néz ki, jó minőségű sonkára találtunk. A színen a füstölés is látszik. Emellett az illat is árulkodó.

A házipatika.com oldalon is megosztanak néhány vásárlási tippet. Ott közölték, hogy a sonka ne legyen véraláfutásos, vagy a bőrös részen rosszul szőrtelenített. A puha állagú sem túl jó, de a túl kemény, száraz sonka sem a legjobb választás.

 
Az igazán jó minőségű termékek esetében a pácolás hagyományos sózással történik, nem pedig gyorspáccal.
A hagyományos nyers sonka sötétvörös, a gyors pácolt világosabb színű.

 
Olvasható továbbá, hogy ha a sonkát könnyen össze lehet nyomni, valószínűleg túl sok páclével készült. Az ilyen sonka kevesebb ideig tartható csak el.
Figyelmeztetnek: húsvéti sonkát ott vásároljunk, ahol egyébként is szoktunk húst, húskészítményeket venni, és nem ért még bennünket csalódás. A lényeg, hogy ne vásároljunk ismeretlen helyen csak azért, mert olcsóbb.

Ha biztosra szeretne menni, vásároljon húsvéti sonkát Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.