Mire figyeljünk a húsvéti sonka vásárlásakor?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire körültekintőnek kell lenni a húsvéti sonka vásárlásakor. Mivel ilyenkor nagyon megszaporodik az áruk mennyisége a piacon, sajnos jóval több a silány minőség is.

Ezért ha egy húsvéti sonka túl olcsó, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami nem stimmel vele. Ugyanakkor az is gyanúra adhat okot, ha a húsból csöpög a páclé. Vagy ha túl puha a hús, akkor is baj van. Az igazi húsvéti sonka tömör és masszív áru.

húsvéti-sonka-Szombathely-3

Sonkák a szombathelyi húsboltunkban

Sokszor hallani, hogy húsvéti sonkát csak is olyantól vásároljunk, akinél már többször szereztünk be húst, és elégedettek is voltunk vele. Az alkalmi árusokat kerüljük.

Minőséget keressük

A parasztsonkánál nagyon sokat számít például az, hogy mennyire szakszerű a füstölés. Figyeljünk oda, hogy tényleg füstöltet vegyünk, ne csak füst ízűt. Ha igazi sonkát szeretnél enni húsvétkor, akkor az előbbit keresd a boltban. Az utóbbi ugyanis csak aroma.

Erre is figyelj!

Ugyanakkor a csomagolt sonka vásárlásakor érdemes megnézni a címkét, hogy milyen a hús összetétele és meddig fogyasztható a termék. A csomagolatlan sonkáknál mindezeket a forgalmazótól kérdezhetjük meg. Bár ez utóbbinál túl sok információra ne számítsuk, hiszen csak pár természetes összetevő szükséges az ízélmény eléréséhez.

Szóval mi az mondjuk, ha nem szeretne csalódni a húsvéti sonka megkóstolásakor, vásároljon ismerős hentestől. És ha teheti, ne gyors pácolású húst válasszon.


Kapcsolódó bejegyzésünk:

Sokan kérdezitek, ezért mutatjuk, hogyan kell elkészíteni a húsvéti sonkát


 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.