Na, ezért szeretik a házaiasszonyok annyira a csirkehúst

A csirke a háziasszonyok egyik kedvelt húsfélesége. A népszerűsége több összetevőre vezethető vissza. Most mutatjuk, melyek ezek.

A csirke egyszerűen elkészítve is ízletes. Emellett igazán extra étel is varázsolható belőle. Ha gyorsan kell valamit sütni, ott a csirke. Ha valami komolyabb készülne, de nem ismerjük pontosan a vendégek ízlését, ott a csirke. A csirkehúst ugyanis szinte mindenki szívesen fogyasztja, szemben a vadhússal vagy a marhával. Sőt, sokan a sertéssel szemben is inkább a csirkét választják.

Szintén a csirkehús népszerűségét segíti az is, hogy olcsó és egészséges. És, amint már említettük, változatosan is elkészíthető. Főzhető belőle gazdag leves és kiadós pörkölt is. Süthető egészben vagy részletekben. Grillezhetjük csak a mellét, vagy a combját is megtölthetjük. Készíthetünk rántott csirkeszárnyat, combot vagy akár egy gyorsan tálalható rántott szeletet.

Csirkecombok a Kámon-hús hentesüzletében

Nálunk Szombathelyen, az Omlettben is sokszor készül csirkeétel. Napi menüben rendszeresen kínáljuk, de az étlapunkon is megtalálható. Kicsit extrább formában is.

Ezek a fetával és fokhagymával töltött csirke rántva és a Chiapas – mexikói csirkemell csíkok (kukorica, bab, paradicsom, jalapeno). De a kicsiknek szóló ajánlatunkban is szerepel csirke, ez a Pippi falatok (csirkecsíkok rántva, hasábburgonyával) és a Micimackó slágere (csirkemell mézmártásban, krokettel).

Csirkehús a Kámon-hús hentesüzletében

Összességében: a csirke mindig jó választás, úgyhogy, ha minőségi hús alapanyagra vágyik, várjuk a húsboltunkban. Amennyiben egy remek csirkés készételt enne, jöjjön az Omlettbe, vagy rendeljen a Jazz Chiciken kínálatából bagettet, burgert, illetve bundázott csirkerészeket.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.