A csirke a háziasszonyok egyik kedvelt húsfélesége. A népszerűsége több összetevőre vezethető vissza. Most mutatjuk, melyek ezek.
A csirke egyszerűen elkészítve is ízletes. Emellett igazán extra étel is varázsolható belőle. Ha gyorsan kell valamit sütni, ott a csirke. Ha valami komolyabb készülne, de nem ismerjük pontosan a vendégek ízlését, ott a csirke. A csirkehúst ugyanis szinte mindenki szívesen fogyasztja, szemben a vadhússal vagy a marhával. Sőt, sokan a sertéssel szemben is inkább a csirkét választják.
Szintén a csirkehús népszerűségét segíti az is, hogy olcsó és egészséges. És, amint már említettük, változatosan is elkészíthető. Főzhető belőle gazdag leves és kiadós pörkölt is. Süthető egészben vagy részletekben. Grillezhetjük csak a mellét, vagy a combját is megtölthetjük. Készíthetünk rántott csirkeszárnyat, combot vagy akár egy gyorsan tálalható rántott szeletet.
Nálunk Szombathelyen, az Omlettben is sokszor készül csirkeétel. Napi menüben rendszeresen kínáljuk, de az étlapunkon is megtalálható. Kicsit extrább formában is.
Ezek a fetával és fokhagymával töltött csirke rántva és a Chiapas – mexikói csirkemell csíkok (kukorica, bab, paradicsom, jalapeno). De a kicsiknek szóló ajánlatunkban is szerepel csirke, ez a Pippi falatok (csirkecsíkok rántva, hasábburgonyával) és a Micimackó slágere (csirkemell mézmártásban, krokettel).
Összességében: a csirke mindig jó választás, úgyhogy, ha minőségi hús alapanyagra vágyik, várjuk a húsboltunkban. Amennyiben egy remek csirkés készételt enne, jöjjön az Omlettbe, vagy rendeljen a Jazz Chiciken kínálatából bagettet, burgert, illetve bundázott csirkerészeket.