Négy étel, amibe nagyon is illik a szalonna – Ezeket valószínűleg Te is szereted

A szalonna nem csak nyersen, hanem pirítva is kiváló, de a füstölt bacon többféle ételbe is illik. Vagy ha nem is illik hozzá, mi magyarok szívesen “ízesítünk” vele. Valószínűleg kitaláltátok, melyik szalonnás ételre gondoltunk.

A túrós csusza pirított szalonnával a legtöbb külföldinek furcsa párosítás. Pedig ha megkóstolnák… Hasonlóan népszerű szalonnás a étel a bableves. Ha egy kis füstölt hússal készül, nem csak tartalmasabb lesz, hanem az íze is jóval karakteresebbé válik – ezt mindannyian tudjuk.

A harmadik ételünk a cigánypecsenye. A jó hagymásan elkészített húshoz egyértelmű, hogy szalonnát is adunk. És nem csak az étel elkészülte után kerül pirítva a hús mellé, hanem már a sütés során a szalonna zsírja adja meg az alapot.

Szalonna

Szalonnák a kámoni húsboltban Szombathelyen

A langalló is egy tipikusan magyaros fogás. Szalonnával, tejföllel, hagymával mindenképpen. De nem csak fesztiválokon lehet ilyet fogyasztani. Otthon is viszonylag könnyen elkészíthető. Ha például tésztát nem sütnénk hozzá, kész pizzatésztát vásárolhatunk – így tényleg hamar elkészül. Csak rátesszük a hozzávalókat, és mehet a sütőbe.

És ez csak négy szalonnás fogás. A töltött és göngyölt húsokat még nem is említettük. Szóval egyértelmű, hogy a szalonnának minden háztartásban ott a helye. Bármikor szükség lehet rá.

 

Ha Te is így látod, nálunk bármikor beszerezheted.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.