Néha csupán só és bors is elég

Van úgy, hogy nem nagyon kell bonyolítani az ételek elkészítését. Néha már egy-két alapvető fűszer is elég az ízesítéshez. Ilyenek a bőrös húsok: só, bors és egy kis rozmaring vagy egy kis sör már elég a tökéletes ízhez.

A füstölt csülök elkészítése sem bonyolult. Egy fej hagyma, 5-6 szem bors, két babérlevél – és már főzhetjük is. De gondoljunk csak a sült oldalasra. A hagymán, a són kívül ahhoz sem kell nagyon más fűszer. És a dagadó sütésével sem kell sokat bajlódni. A sózáson és a borsozáson kívül egy kolbászt kell csak beletöltenünk, és mehet a sütőbe.

1501581_728288597182992_1741710943_o

Csak egyszerűen

Persze extrább tölteléket is lehet készíteni, ami szinte minden sült húst feldob. Korábban írtuk, hogy egyesek tojásos, zsemlés, petrezselymes tölteléket tesznek a húsba, mások csirkemájat vagy gombás, szalonnás masszát töltenek bele – így is finom, de egyszerűen elkészítve, kolbásszal is kiválóak a sült húsok.

Lényeg a lényeg, néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Gyakran már a hús természetes íze komoly ízélményt nyújt, úgyhogy érdemes próbálkozni az egyszerű receptekkel is.

Az elkészítés módjáról bátran érdeklődj a hentesüzletünkben, a hús vásárlásakor.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.