Néhány hasznos tanács a húsvásárlóknak

Jön a meleg, ezekre különösen figyeljünk. A nyers húst, a baromfit az összes többi élelmiszertől elkülönítve (külön csomagolva, külön táskában) célszerű hazaszállítani. Fontos, hogy a húsok hűtött állapotban legyenek. Ha különösen melegnek ígérkezik az időjárás, akkor gondoskodjunk hűtőtáskáról.

A tárolásra otthon is ügyeljünk. A Nemezti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tanácsai szerint akkor hatásos a hűtés, ha a húsokat 5 fok alatt tudjuk tárolni. Ügyeljünk arra, hogy a nyers hús a hűtőben ne érintkezzen más élelmiszerekkel, és figyeljünk arra is, hogy a húslé ne csepeghessen le, ne szennyezhesse a hűtőszekrény belsejét. A NÉBIH figyelmeztet továbbá arra is, hogy a darált húst ne tároljuk, hanem minél előbb dolgozzuk fel. Fontos továbbá azt is ismertetni, hogy a pácolt húsokat is a hűtőszekrényben kell tárolni.

A húsok előkészítésével kapcsolatos jó tanács továbbá, hogy a nyers hús mosására, szeletelésére, tárolására használt eszközöket, edényeket ne használjuk kész ételekhez. Javasolt, hogy a háztartásában legyen külön vágódeszka és edény a nyers húsok számára.

A húsok előkészítésével, tárolásával kapcsolatos kérdés esetén forduljon a Kámon-hús munkatársaihoz! Szombathely, Maros u. 2.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.