Ha azt szeretnéd, hogy a grillen készült hús ne száradjon ki a sütéskor, a faszén elrendezésre is oda kell figyelni. A szakértők szerint ugyanis nem mindegy, hogy mikor milyen hő éri a szeleteket.
A tökéletes íz és állag eléréshez például először az úgynevezett konvekciós hőt célszerű használni. Aztán csak a sütés utolsó fázisában ajánlott direkt hőhatásnak kitenni a húst. Ha így tennénk, az izzó faszenet úgy rendezzük el, hogy az a rács alatti résznek csak az egyik felére kerüljön. Így ez a rész lesz az, ahol konvekciós hő hat a húsra. A másik felén pedig kering majd a forró levegő, amit kondukciós hőnek hívunk. És ez utóbbival célszerű kezdeni a sütést. Hagyjunk időt a szeleteknek, hogy szépen lassan átsüljenek, majd amikor már majdnem kész az ételünk, a direkt hőben pirítsunk rá egy kicsit. Ha így teszünk, szaftos és ízletes húst kapunk.
Nem mindegy, hogy hogyan rendezzük el a faszenet
Már amennyiben minőségi húst vásároltunk. Ez utóbbiban mi is tudunk neked segíteni. Szóval ha grillezéshez keresel megfelelő húst, nézz be hozzánk a szombathelyi hentesüzletünkbe!
A témáról még többet olvashatsz itt.