Nem mindegy, mennyi ideig van a hús a fagyasztóban

Van, hogy a hús megvásárlása után nem kezdünk el azonnal főzni, sütni. Így a megvásárolt hentesárut le kell fagyasztanunk. De melyik húsféle meddig tartható a mélyhűtőben lefagyasztva?

A húsos ételek általában hosszú ideig fagyaszthatóak. A fagyasztott élelmiszerek rendkívül hosszú ideig biztonságosak maradnak, mégis léteznek ajánlások, hogy mennyi idő után célszerű elfogyasztani a mélyhűtőben található húsféléket. Vannak húsok, amelyeket tanácsos korábban elfogyasztani, 3 hónap után. De, ha már készételt fagyasztunk, annak még hamarabb az asztalunkra kell kerülnie.

hús

A nyers húsoknál, így a darált húsnál, a baromfi aprólékoknál a fagyaszthatóság ideje 3-4 hónap. A vadhúsok 8-12 hónapig tárolhatók a mélyhűtőben, ahogy az egész baromfi is. Darabolva már célszerű 9 hónapnál előbb elkészíteni. A főtt húsokat 2-3 hónapnál tovább ne fagyasszuk, a sonkát és a virslit pedig csak 1-2 hónapig tároljuk a mélyhűtőben. A bacon, a szalonna, a kolbász pedig szintén 1-2 hónapig tartható csak így el. Ami még fontos, hogy legalább minusz 18 fokon fagyasszunk. Az újrafagyasztástól pedig tartózkodjunk.

 
A legjobb azonban, ha a megvásárolt húst azonnal elkészítjük, hiszen úgy a legfrissebb. Ha mégis fagyasztani szeretnénk, tartsuk be a tippeket, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy megfelelő minőségű hús kerül az asztalunkra.

 
Húsos kérdésekben bátran forduljon hozzánk, személyesen megtalál minket Szombathelyen, a kámoni városrészen, a Maros u. 2-ben található húsboltunkban.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.