A magyar embernek nyaranta legalább egyszer illik szalonnát sütni – mondják. Lehet, hogy a grillezés menőbb, de a szalonnasütésnek is megvan a maga hangulata. Parázsló tűz, piruló szalonna, csöpögő zsír hangja. No meg az ízek. Neked is biztosan van legalább egy, jó szalonnasütős emléked.
A szalonnasütés jó dolog. Jó szalonnázni a családdal, és hangulatos időtöltés a barátokkal is.
De mi a szalonnasütés sikerének a titka?
A szalonnasütés sikerének a titka valószínűleg az egyszerűségében rejlik. Mindenki el tudja készíteni, nem szükséges hozzá nagy tudomány. Csak jó minőségű szalonnát kell vennünk.
Kámon-hús Szombathely – alapanyagok a szalonnasütéshez
Ha ez megvan, egy kis hagymával együtt rátűzzük a szeleteket a nyársra, fogunk egy tenyérnyi kenyeret, és a kisülő szalonnazsírt rácsöpögtetjük. Nagyjából negyed óra alatt készre sütjük a parázson (nem a tűzön), és jó ízűen megesszük. Ennél egyszerűbb, a szabadban elkészíthető ételt nehezen találni.
Amivel pedig még fokozható a gasztronómiai élmény: süssünk a parázsban burgonyát, kukoricát, zöldségeket. Mindezt úgy, hogy alufóliába tekerve a parázsba tesszük. Jól beterítjük vele és készre sütjük.
Ha még nem volt meg az idei “kötelező” szalonnasütés, jó alkalom lehet egy nyárbúcsúztató szalonnázás. Fontold meg! Szólj a barátoknak, hozd össze a családot! Mi pedig segítünk a jó szalonna kiválasztásában!