Nyolc hiba, amit a grillezéskor sokan elkövetnek

Gyakran találkozunk furcsa grillezési szokásokkal. Egy részük vicces, más részük veszélyes. Mutatunk nyolc hibát.

# hiba1.: Nem megfelelő eszközöket használunk a grillezéshez. Elég sok, sütésre alkalmatlan veszélyes “tákolmányt” láttunk már. Sajnos van ezek közül olyan is, ami kereskedelmi forgalomban beszerezhető.

# hiba 2.: A magas hőmérséklet elvileg megöl minden bacilust, de azért nem árt alaposan letisztítani a sütőt. Főleg a rácsot.

# hiba 3.: Sokszor öngyújtóval próbáljuk meg begyújtani a gyújtóst és a faszenet, ha pedig nem megy, akkor még valamilyen – nem erre a célra való – gyúlékony folyadékkal is lelocsoljuk. Sajnos. Ezt se tegyük!

grill - KámonHús Szombathely

# hiba 4.: Éhesek vagyunk, ezért a lángoló tűzön sütünk, nem várjuk meg, amíg fehér parázs lesz. Óriási hiba, főleg azért, mert egészségtelen az így sütött hús.

# hiba 5.: Elfelejtjük, hogy a tűz forró, ezzel együtt a sütőnk is az. Van, aki kesztyű nélkül markolja meg a rácsot. Egyszer…

# hiba 6.: Van, hogy egyszerűen elfelejtjük forgatni a húst vagy túl sokáig grillezzük, végül jó szenes lesz. Ezzel szintén az egészségünknek ártunk. Figyeljünk oda!

# hiba 7.: Előfordul az is, hogy túl sok mindent pakolunk a rácsra, így egymáson sülnek a húsok. Vagyis inkább párolódnak.

# hiba 8.: Ja, és nem veszünk elég húst. Egyes húsfélékből a zsír nagy része kisül, így a sütéskor veszítenek a méretükből. Ha ebédre, vacsorára jönnek a vendégek, inkább többet vásároljunk, vagy legalábbis kalkuláljuk be a súlycsökkenést, mint tényezőt.

 

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.