Jóval több húst fogyasztunk az ünnepekkor. Nem meglepő. Átlagban sertésből vesszük ilyenkor a legtöbbet – a halat nem számolva. A GfK Hungária felmérésből kiderült, hogy a családok kosarába decemberben marhából átlagosan 1,8 kilogramm, sertésből 2,7 kilogramm, halból 3,2 kilogramm, csirkéből 2,2 kilogramm, pulykából 1,8 kilogramm kerül. Ez a mennyiség 10-20 százalékkal több, mint amennyit egyébként vásárolunk.
Halból viszont ilyenkor másfélszer többet fogyasztunk.
Nemrég írtunk a virsli-fogyasztásról, egyebek mellett arról, milyen ízűeket választunk. Most arra is választ kaptunk, hogy mennyit fogyasztunk virsliből az év végén. Szilveszterre a háztatások több mint fele veszi ezt a finomságot, ilyenkor fogy a termék összforgalmának közel egyötöde. A családok átlagosan 60 dekagramm virslit vesznek egy-egy bevásárlás alkalmával, a decemberi időszakban viszont közel egyharmadával megugrik ez a szám: több mint 80 dekagrammra nő az átlagos mennyiség, ami egy vásárlás alkalmával a kosarakba kerül – közölte a GfK.
Friss, minőségi húsok Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.