Öt finomság, amibe kiváló a csülök

Azon kívül, hogy megfőzve önmagában is igen ízletes, tehetjük például kocsonyába. A bablevesbe és a gulyásba is tökéletes. De Pékné módra is elkészíthetjük.

A füstösség és az enyhén zsíros állag olyan ízt és tartalmat ad az ételünknek, amit másként nehéz elérni. Korábban kifejtettük már, hogy a gulyást azért érdemes csülökkel készíteni, mert a zsírszövetekben van az igazi íz. Itt még azt is leírtuk, hogyan kell elkészíteni. A csülökből pörkölt is főzhető, de sörrel locsolgatva is megsüthetjük. Szalonnával, hagymával, krumplival együtt sütve nagyon ízletes ételt kapunk. És valószínűleg éhesek sem leszünk egy darabig.

Csülök Szombathely - Kámon-Hús

Csülkök a húsboltban

De ne felejtsük el azt se, hogy a füstölt változat megfőzve mehet a kocsonyába is. Ennek egyébként most itt is a szezonja.

Ha további kérdésed lenne a csülök elkészítésével kapcsolatban, bátran tedd fel a húsboltban a kollégáinknak!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.