Időközönként főzeléket is kell enni – ebben remélhetően egyetértünk. Viszont az, hogy főzeléket is eszünk, nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a jó ízekről. Sőt, nagyon is jól sikerülhet egy főzelék, ha egy kis szalonnabőrt vagy néhány szelet szalonnát is belefőzünk. Szerintünk például a kelkáposzta főzelék, a sárgaborsó főzelék, a lencse és a zöldborsó főzelék is kiváló egy kis füstölt szalonnával. És a babfőzelékből is kihagyhatatlan. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy igazi ízeket csak akkor várjunk, ha az a szalonna valóban szalonna. Vagyis a főzés során átadja az ízét a főzeléknek.
Mi úgy gondoljuk, hogy ehhez is a legjobb, ha igazi házi szalonnát választunk. Például olyat, amilyet a képen is láttok. Füstölt, házi és garantáltan ízletes.