Ötféle feltét, ami ízletesebbé és tartalmasabbá is teszi a főzeléket

Bizonyára egyetértünk abban, hogy a főzelék úgy a legjobb, ha jár hozzá egy kis feltét is. Így jóval tartalmasabb lesz az ételünk és még az íz is jóval intenzívebb. Te is ezeket a “belevalókat” használod?

Ha egy kis extra ízre vágynánk, jó kis füstölt hússal bolondítjuk meg a főzeléket. Szalonna, sonkaszelet is illik ezekhez az egytálételekhez, de oldalasból is mehet bele a füstölt változat. A sült kolbászos lencsefőzeléknek nincs párja, ahogy a fasírozottal kínált krumplifőzelék vagy kelkáposzta főzelék sem elhanyagolható. A sárgaborsó főzelékbe, a babfőzelékbe és a tökfőzelékbe főleg pörkölt kerül – így a legjobb. Míg a paradicsomos káposzta főtt hússal az igazi.

Szerinted is?

Egy biztos, feltét nélkül a főzelék nem ad olyan nagy ízélményt. Akárhogy is, a főzelék fontos része a hús. Nem beszélve az energiatartalomról… Egy feltét nélküli főzelék elfogyasztása után még a szellemi munkát se tudjuk sokáig végezni, nem, hogy a fizikait.

Ha Te is így gondolod, és valami igazi házi, főzelékbe való feltétet keresel, nézz be hozzánk a kámoni hentesüzletbe! Hús hozzávalókat és kész füstölt árukat is találsz nálunk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.