Pár érv a marhahús fogyasztása mellett

Ebben segít a marhahús: először is energiát ad, erősíti az immunrendszert és segíti a test oxigénellátását. Ez utóbbiban a vas is szerepet játszik, amiből a marhahúsban bizony találni. Az idegrendszer megfelelő működésében a kolin segít, az agyműködést pedig a B6 és a B12 vitamin támogatja. A marhahúsban található protein a fittség megőrzésben segít, a cink fenntartja az immunrendszer helyes működését, a foszfor a csontképződésnek és a fogaknak tesz jót.  A B3 vitamin természetes koleszterinszint szabályozó anyag és értágító hatású.

marhahuseffektlogo

Még egy érdekesség. A legelőn nevelt, füvet fogyasztó marha húsában hatszor több omega3 zsírsav található, mint a gabonát fogyasztó állatéban. Ami segít a depresszió leküzdésében és a szellemi leépülés egyik ellenszerének is nevezik.

 

Ezek alapján is csak ajánlani tudjuk a rendszeres marhahúsfogyasztást. Ha minőségi húst szeretnél vásárolni, várunk Szombathelyen, a Kámon-Hús hentesüzletében. Amennyiben az elkészítéssel kapcsolatban kérdeznél, tedd meg bátran ugyanitt.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.