Pörkölt, rántott hús és sült krumpli – még mindig ezeket a legnépszerűbb ételek otthon

Pörkölt és rántott hús, ezeket készítik a magyarok leggyakrabban. Népszerű továbbá a sült krumpli és egyes főzelékek. A legfrissebb étkezési szokásokat vizsgáló kutatásból az látszik, hogy az említettek közül számos klasszikus kerül az ünnepi asztalara.

A Vénusz számára készített GfK kutatásból kiderült, hogy a háziasszonyok nagy része készített 2014-ben is pörköltet, főzeléket, rántott húst vagy halat szeretteiknek. A köretek közül a legnépszerűbb a sült krumpli, ezt a válaszadók 90 százaléka bármikor tálalná és fogyasztaná.

 
A felmérés arra is kiterjedt, hogy a bő olajban sült ételek elkészítéséhez ki mennyiszer használja újra az olajat. Kiderült: 30 százalék legalább egyszer, 22 százalék kétszer, de vannak olyanok is, akik akár háromszor (8 százalék) vagy akár annál is többször használják újra az olajat (10 százalék). Az ünnepi készülődésnél ezért különösen nagy segítség lehet a Vénusz Sütőolaj, mellyel többszöri újrahasználás után is ugyanolyan kiváló minőségű, ropogós sült krumplit készíthetünk.

 

A végeredmény és a megfelelő íz elérése érdekében fontos az olaj, de a megfelelő hús alapanyag is nélkülözhetetlen. A választott ételhez szükséges hús kiválasztásában segítünk. Jöjjön el hozzánk és kérdezzen bátran kollégáinktól. Próbáljon ki új ételeket is – elkészítés tippeket is szívesen adunk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.