Próbáld ki a sütögetéskor a grillnyársat is!

Grillnyárs készítésével hogy állsz? Sokan, ha grillezésről van szó, akkor csak a hagyományos megoldásokban gondolkodnak, pedig rengeteg lehetőség létezik még. Ilyen például a burger készítés és a grillnyárs is. Mi most ez utóbbival foglalkozunk kicsit részletesebben.

A grillnyárs nagyon változatosan elkészíthető, ahány grillező, annyiféle variáció. Van, aki csak hússal és hagymával tudja elképzelni, mások viszont zöldséget is tűznek a nyársra.

Szerintünk ebben is valahol a kettő között van az “igazság”. A grillezés azért hússal az igazi, de a sült zöldségeknek is megvan az a páratlan íze, amit kár lenne kihagyni egy-egy sütéskor.

Viszont, ha sütés, akkor pácolás. Vagyis attól még, hogy grillnyársat készítünk, a sütésre váró húsunkat célszerű bepácolni. A legjobb, ha valamilyen könnyű hússal dolgozunk. Főleg akkor, ha zöldség is készül a grillen. Az az optimális, ha nagyjából egy időben sül meg a hús és a zöldség. De ahhoz, hogy ez így alakuljon, könnyen megsüthető húsra lesz szükségünk.

Más a helyzet, ha csak hús készül – mondjuk egy kis szalonnával. Akkor mehet a sertés is.

De mit tűzzünk még a grillnyársra?

A jól, előző nap bepácolt hús mellé tehetünk mondjuk koktélparadicsomot, hagymát, cukkinit, paprikát és gombát is. Mehet rá bacon, de akár kolbászkarikák is kerülhetnek a nyársra.

Ahogy írtuk, a pácolásra viszont helyezz nagy hangsúlyt. A jó pác adja meg az egész alapját – legalábbis mi így tartjuk. Ezért, ha úgy gondolod, hogy előre pácolt húst vennél, inkább nézz körül a szombathelyi húsboltunkban. Számos, házilag pácolt húst találsz a kínálatban, de természetesen grillezésre otthon előkészíthető, teljesen friss húsokat is vihetsz tőlünk. Ahogy a kolbászt és bacont is ajánljuk, amik szintén mehetnek a grillre.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.