Rengetegféle módon hasznosíthatjuk a húsvétkor megmaradt sonkát – Mutatunk egy-két egyszerű tippet

Húst kidobni luxus, de azért a végtelenségig enni sem túl jó – mondják sokan. És ez így is van, ezért jó, ha kicsit kreatívan állunk hozzá a megmaradt sonka problémájához, és megpróbálunk valami finom ételt készíteni a maradék felhasználásával.

Nagyon jó megoldás, ha házi pizzát készítünk és sok egyéb feltét mellett a sonkát is felhasználjuk. A füstölt sonkából nagyon jó tésztás ételt is kreálhatunk. Egy kis pennével, sajtszósszal együtt remek ételt állíthatunk össze, de rakott tésztaként is kiváló. A megmaradt húsvéti sonkát tölteléknek is használhatjuk. Tehetjük göngyölt húsba vagy lilahagymával, füstölt sajttal együtt akár a rántott bordába.

Fotó: Pexels.com

Ugyanakkor készíthetünk pirítósra kenhető sonkakrémet. Ennek a receptje a Mindemegette oldalán is megtalálható.

De a sonka mehet a rántottába, vagy nagyon egyszerűen meleg szendvicsbe is. Sokan teszik a füstölt sonkát pogácsába vagy zöldségekkel együtt mondjuk tortillába tekerve.

Rengeteg alternatív hasznosítási mód létezik.

Szerintünk mindegyik jó megoldás, ezért ha nálatok is maradt sonka a húsvéti ünnepek után, használjátok azt fel kreatív módon! Készítsetek valami olyat, amit máskor nem valószínű, hogy ennétek.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.