Sajtóközlemény – Technológiai fejlesztés megvalósítása a Kámon-hus Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével az eszközpark bővítésére került sor a Kámon-Hus Kft. szombathelyi telephelyén, a GINOP-1.2.2-15-2015-01438 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiírására benyújtott projekt 6,54 millió Forint támogatásban részesült.

A Kámon-Hus Kft. 1994. óta működik családi vállalkozás keretében. A szombathelyi telephelyen a kezdetben vágóhíd működött, azt váltotta fel a kereskedelmi, gyártó és vendéglátói tevékenység. A profil azóta is változatlan, alkalmazkodni a megrendelők igényeihez, a trendek alakulásához azonban szükséges, ami megköveteli a technológia fejlesztését, a géppaletta szélesítését.

A tevékenység további fejlesztése érdekében az alábbi beruházás valósult meg a projekt keretében:

A kedvezményezett neve: Kámon-Hus Kereskedelmi és Husipari Kft.

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Kámon-Hus Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Maros utca 2.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017.02.01.-2017.06.05.

Beruházás összköltsége: 14.533.000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 6.539.850 Ft

Támogatás mértéke: 45%

Beruházás rövid bemutatása:

A termelési kapacitás fokozásának valamint a technológiai felkészültség javításának érdekében beszerzésre került három darab termelő, feldolgozó gép.

A gépek automata és félautomata működésűek, a gyártási kapacitás bővítésével a vállalkozás legalább a bázis időszak éves bevételének 5 százalékos növekedésével számol és a termelési kapacitás legalább 5 százalékos növekedésével már a termékek gyártásának elsőidőszakában, a fenntartás első évében.

A technológia biztosítja vállalkozás jövedelmezőségének javítását, versenyhelyzetének további fokozását.

A beruházás hozzájárul a vállalkozás piaci pozíciójának javításához, ugyanakkor az új technológia szavatolja a magas minőségben elkészített megrendeléseket, csökkentve a kifogások arányát.

 

További információ kérhető:

Mercs Árpád

info@kamonhus.hu

06-30/620-6943

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.