Sertéshús: nem csak finom, egészséges is

A sertéshús nem csak finom, hanem egészséges is! A mértékletes fogyasztása pedig fontos része az egészséges táplálkozásnak. A többi vöröshúshoz hasonlóan magas a vitamin- és ásványianyag tartalma. Bőven van benne B-vitamin, főként B1-vitamin, ami más állatok húsához viszonyítva ötszörös mennyiségű. Továbbá magas a vastartalma is, és így hozzájárul az egészséges vérképzéshez, az agy és az izmok megfelelő működéséhez, illetve fokozza a koncentrálóképességet és a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Ami még érdekes, hogy a szervezetünk a sertéshússal elfogyasztott fehérje 85 százalékát képes felhasználni a saját fejlődéséhez. Szóval felnőtteknek, fiataloknak egyaránt érdemes rendszeresen fogyasztani.

Pacsnirolad

A kámoni hentesüzletben kapható pacsni rolád

A sertéshúsról egyébként érdemes azt is tudni, hogy sovány változata nem tartalmaz több zsírt vagy több energiát, mint a baromfihús, megfelelő konyhatechnológiát alkalmazva beilleszthető az energiaszegény étrendbe, így bátran fogyaszthatják a fogyni vágyók is. Továbbá sportolóknak, fizikai munkát végzőknek szinte kötelező ennek a fogyasztása a megnövekedett tápanyagszükséglet miatt – mindezt a turizmusonline.hu oldalán olvashatjuk.

Egyszóval a változatos étrendbe mindenkinek ajánlott beépíteni. Erre próbálja felhívni a figyelmet a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrumának sertéshúst népszerűsítő kampánya.

Készítsd el az ételeidet változatosan Te is! A sertéshúsok elkészítési lehetőségeiről érdeklődj kollégáinknál a Kámon-hús hentesüzletében!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.