A spagetti szerelmeseinek ez is ízleni fog

Sokan jönnek hozzánk darált húsért, amit spagettihez, makarónihoz szeretnének megvásárolni. Láthatóan nehéz a bolognai és a milánói sikerét felülmúlni, nem is biztos, hogy kell. De azért érdemes megpróbálni más olasz darált húsos étel elkészítését is. Szerintünk jó választás a hasonlóan egyszerű cannelloni.

A cannelloni egy tésztarúd, amit többnyire hússal töltünk. Nem bonyolult elkészíteni. A darált húst – akárcsak a spagettihez – serpenyőben olajon a megpárolt hagymával fehéredésig főzzük. Közben sózzuk és borsozzuk. A félkész ételünkhöz hozzáadjuk a paradicsomszószt, és sajtot is reszelünk hozzá. A nyers cannelloni tésztarudakat megtöltjük és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Az előmelegített sütőben mindezt készre sütjük.

tészta - darálthúsból

Van, aki a tésztarudakat még kívülről is leönti paradicsomszósszal, és így reszel rá sajtot. Mások pedig nem vajjal kenik ki a tűzálló edényt, hanem a szósszal. Ízlés kérdése. De talán a lényeg a jó minőségű darált húsos töltelék.

Még egy tipp: Ha nincs otthon canelloni tészta, használj bátran lasagne lapokat.

Jó sütést, főzést! Ha tanácsra lenne szükséged, bátran érdeklődj kollégáinknál! A húsáru beszerzésében segítünk, várunk a Kámon-hús hentesüzletében!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.