Szalonnasütés: nehéz kivárni, amíg parázs lesz – de megéri

Szalonnát sütni egyszerű dolog. Gondoljuk. És ez így is van, ha betartunk néhány szabályt. Például azt, hogy parázson sütünk – tudjuk, ezt nehéz kivárni. De nem árt türelmesnek lenni, főleg mert egészségügyi kockázatokkal jár, ha tűzben sütjük a szalonnát.

A másik fontos dolog, hogy jól tűzzük fel a nyársra a húsunkat. Hogy ez megvalósuljon, vagdossuk, irdaljuk be a szalonna tetejét. A nyársra pedig a bőrön keresztül tűzzük a húst. A hagymából is inkább stabilabb, nagyobb darabokat vágjunk. A nyársat pedig laposra hegyezzük, hogy ne forogjanak rajt a finomságok. Persze az alapanyag típusa se mindegy. A kolozsvári szalonna jó választás lehet.

szalonnasütés

Válassz a szalonnasütéshez húst a Kámon-Hús hentesüzletében! A kínálatot a húsboltba belépve a jobb oldalon találod.

És a végére még egy tanács. Jól süsd át a szalonnát a parázson! Ebben segít az irdalás.

Ha további kérdésed lenne, a hentesüzletünkben bátran tedd fel a kollégáinknak.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.