Nincs ötleted, hogy milyen ételt készíts szilveszterkor? – Mutatunk 7 tippet

Szilveszter nem csak a koccintásról szól, a legtöbbeknél ilyenkor valamilyen ritkábban fogyasztott étel is kerül az asztalra. Sokan esznek az év végén például bőrös sertéssültet. A népi hagyomány szerint ugyanis a malac kitúrja a szerencsét… De nem csak ez az étel kapcsolódik szorosan a szilveszteri mulatozáshoz.

Számos szilveszteri lakoma része a kolbásszal töltött karaj. De kocsonya is jobban fogy ilyenkor. A virsli egyértelműen a szilveszter legnépszerűbb étele. Egyesek falatkaként, mondjuk leveles tésztába csavart verzióban kínálják a vendégeknek.

1456672_713435755334943_2003197560_n

Készül a kocsonya…

Vidéki háztartásokban népszerű ilyenkor a disznótoros. Azaz a sült kolbász és a hurka. A népi hagyomány szerint ez is a szerencsével függ össze. Eszerint, ha szilveszterkor disznótorost fogyasztunk, az újévben nem lesz hiányunk semmiből.

A hidegtálak is meglehetősen népszerűek az év utolsó napján. Főként kaszinótojás, franciasaláta és sonkatekercs kerül ezekre.

1

Hidegtálak is rendszeresen készülnek nálunk

Újév napján természetesen a legtöbbeknél készül lencse, de gyakori, hogy kiadós korhelyleves a menü az év első napján. Ami egyébként a másnaposság ellen is kifejezetten hatékony.

Nálatok mi lesz a menü szilveszterkor?

Ha bőrös sertéssültet, kocsonyát ennél, nálunk rendelhetsz. De hidegtál, disznótoros is kérhető a húsboltba/bisztróban.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.