Tárcsás sütés – a legjobb

Miért olyan jó választás a tárcsa, ha kerti sütögetést terveznénk? Mert gyakorlatilag minden elkészíthető rajta. Persze gulyás vagy halászlé nem, de lecsóhoz, pörkölthöz, különféle ragukhoz kiváló. Nem beszélve a szelet húsokról, a zöldségekről.

A tárcsa ugyanis kis túlzással egy kerti wok. Igaz, ez nem olyan íves, de a funkciókat tekintve hasonló. A tűz felett itt is átmelegedik a teljes szerkezet, és mivel nem rácsos, a kisült zsiradékban remekül átsüthetők az ételek. Akár az apróbb falatok is. Ezért is szoktak a tárcsán ragukat, aprópecsenyét is készíteni. Meg lecsót.

Egyébként a tárcsa használata nem bonyolult. Ha alaposan áttöröltük a szerkezetet, jöhet a hevítés. Ha már jól átmelegedett a tűztől az eszköz, már pakolhatjuk is a húsokat. Célszerű először zsírosabb szalonnával kezdeni. Ezeket tegyük a tárcsa szélére és hagyjuk, hogy kisüljön belőlük az értékes zsír.  Ami aztán összegyűlik az edény közepében. Figyeljünk arra, hogy ez ne égjen le. Azért, hogy ezt meggátolhatjuk, egy-két szelet hideg krumplit tegyünk bele sülni. Plusz az előkészített szeleteket ebbe a zsiradékba mártsuk, mielőtt sütni kezdenénk. Nagyjából ennyi a tudnivaló. Szerintünk érdemes kipróbálni. Praktikus kis eszköz. Ha kedvet kaptál, az ideális alapanyag beszerzésében számíthatsz ránk.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.