Tavaszi program tipp – Indulás piknikezni! Segítünk, milyen ételt vigyél magaddal

Fogd meg a pokrócot, és indulás piknikezni! A jó idő már itt van, ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban. De mit tegyünk a piknik-kosárba? A könnyen romlandó és szószos ételeket hanyagoljuk. A sülteket, a száraz kolbászféléket javasoljuk inkább.

A legjobb mégis, ha otthon elkészített sülteket viszünk hidegen. Energiát is ad a kiránduláshoz és rendkívül ízletes is. A rövidebb, egy délutános programoknál mindenképp a már elkészített ételekben gondolkozzunk, lehet ez szendvics vagy előre csomagolt, könnyen fogyasztható készétel. Igazán jó például, ha egy kis zöldséggel feldobott csirkehúsos szendvicset viszünk. Utána pedig egy kis gyümölcsöt fogyasztunk. Desszertnek pedig vihetünk száraz süteményt. Ha tehetjük, mindezt “öblítsük le” egy, az ételhez illő borral.

kolbasz grill

Ha egész napra tervezünk a pikniket, vihetünk magunkkal grillszettet. A sütéshez szükséges húsokat pedig gondosan készítsük elő. Előző nap pácoljuk be (vagy vegyünk előre pácoltat – olvass még többet erről!), és hidegen tárolva, hűtőtáskában vigyük kirándulásra. Kizárólag grillezés előtt vegyük ki a hűtőtáskából! Lehetőleg egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket tervezzünk sütni, húsból leginkább a sertéstarját és a csirkemellet ajánljuk. Előbbi elkészítésére nagyjából 20 percet kell szánnunk, míg utóbbihoz 10 perc is elég. A húsokhoz fogyaszthatunk kenyeret, de köretnek grillezett zöldséggel is bátran próbálkozhatunk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.