Te mennyi sertéshúst eszel évente? A többség ennyit

Szakértők szerint a magyarok többsége kevés sertéshúst eszik, ezért szükséges, hogy marketingprogrammal népszerűsítsék a fogyasztást – hangzott el az OMÉK-en.

Húsz év alatt felére csökkent az átlagos sertéshús fogyasztás. Jelenleg évente 23-25 kilogrammot eszünk fejenként. Ennél többet kellene.

Inkább szárnyasok húsát esszük, a baromfi például minden második vásárló étrendjében hetente többször, 96 százalékuk asztalán pedig kéthetente megjelenik.

Pacsnirolad

A sertéshúsnál kicsit más a helyzet. Ezt a húsfélét a magyarok egyharmada eszi hetente többször. Viszont 87 százaléknak inkább kéthetente kerül a tányérjára. Főkén a férfiak fogyasztják (85 százalék). A nők esetébe a “sertéshúsosok” aránya 67 százalék.

Sertéshúst egyébként többnyire a fizikai munkát végzők, a nagycsaládosok és a kisebb településeken élők fogyasztják – derült ki a GfK egy pár évvel ezelőtti kutatásából.

Pedig mindenkinek érdemes rendszeresen enni. Ugyanis amellett, hogy energiát ad, rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Hozzáértők javasolják: hetente bátran fogyasszunk 3 alkalommal jó minőségű húst.

Készítsük el az ételünket változatosan. Együnk szárnyasokat és vörös húst is. És ne csak mindig rántott húsként, olajban kisütve fogyasszuk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.