Milyen gyakran eszel sertéshúst?

Ha hetente többször, akkor a többséghez tartozol. A NoSalty játékos kutatásából ugyanis kiderült, hogy a megkérdezettek 55 százaléka hetente többször is fogyaszt sertéshúst, 42 százalékuk havonta néhányszor készít belőle különböző ételeket. A teszt eredményeiből az látszik: a többség tudja, hogy a sertéshús vitamin- és ásványi anyag tartalma rendkívül magas. Az élelmiszer.hu-n közöltek szerint nagy részük (91 százalék) tudja, hogy a sovány sertéshús zsír- és energiatartalma, amely nem magasabb a baromfihúsokénál – sportoláshoz, erősítéshez elengedhetetlen.

Arra a kérdésre, hogy vajon miért a sertéshús a magyar konyha egyik hagyományos alapanyaga, ezt válaszolta a többség (85 százalék): mert magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma. Valamint változatosan elkészíthető. Sütni, főzni és párolni is lehet. Sőt grillezve is tökélestes.

grill-osz

A Kámon-húsnál mi is látjuk, sokan viszitek a hét végi sütögetéshez. Népszerű tavaszi, nyári étel a grillezett sertéshús.

A felmérést egyébként a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a NoSalty.hu-val együtműködve készítette el.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.