Te mit készítenél sütőtökből? Segítünk

A sütőtök amellett, hogy számos kedvező élettani hatással bír, finom és különleges ételek meghatározó összetevője is lehet. Elérhető ára, finom íze és az a tény, hogy kalóriatartalma alacsony, ideális étellé teszi a mindennapokban. Nem elhanyagolható tulajdonság, hogy számos hússal is jól párosítható. Íme, a részletek.

 

Készíthetünk belőle levest, főzeléket, lekvárt, kását, kompótot, tortát, pitét, muffint és még folytathatnánk, hiszen nagyon sokrétűen felhasználható növényről van szó. Szezonja szeptembertől januárig tart, vásárlásnál pedig figyeljünk arra, hogy csak ép héjú tököt válasszunk, felvágva pedig fontos, hogy hibátlan felületű és lédús legyen.

sutotok-omlett-kamonhus
Főételként való felhasználása esetén nagyon jó kiegészítője lehet a különböző húsoknak, legyen az akár csirke, pulyka vagy sertés. Kiválóan harmonizál emellett még marhahússal, fűszerekkel, curryvel, gyömbérrel, chilivel. Egyedi ízvilágát pedig többek között annak is köszönheti, hogy elkészítése során a húsában felhalmozódott cukor karamelles ízt kölcsönöz neki. Azonban bármelyik elkészítési módot is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges, könnyen fogyasztható, ízletes étel kerül az asztalunkra.

 
A sütőtökös ételek mellé jól párosítható húsok kiválasztásában segítünk. Nézz körül nálunk Szombathelyen, a kámoni húsboltban!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.