A legtöbben a pörköltnél és a gulyásnál maradnak, pedig ennél sokkal több minden főzhető a szabadban.
Például halászlé – bár ez kicsit macerás. Ha maradnánk az egyszerűbb ételeknél, készíthetünk paprikás krumplit jó kis kolbásszal. Próbáljátok ki hozzá például a legújabb házi lecsókolbászunkat! Főzhetünk ugyanakkor a bográcsban lecsót is és chilis bab is készülhet szabad tűzön. Ahogy füstölt csülkös bableves is – csakhogy a babnál maradjunk. De van, aki pacalt vagy körömpörköltet is készít kint.
Miért ne tenné? Hiszen a főzési elv nem másabb, mintha bent főznénk. Szóval ha jó az idő és szeretünk kint lenni, nem kell alkalmat keresni a kerti főzéshez. Rakjunk egy jó tüzet és a családdal, barátokkal együtt alkossunk valami finomat.
Ha így tennél, nálunk a hús alapanyagot beszerezheted. Ha pedig valamelyik recepttel kapcsolatba lenne kérdésed, tedd fel azt bátran a kollégáinknak a hentesüzletben!