Te tudtad, mi a különbség a barbecue, azaz a bbq és a grill között? Röviden mutatjuk

A grillezés viszonylag rövid ideig tart. Parázson készül a hús, nagy hőmérsékleten. Aki grillez, az általában kolbászt, csirkehúst, tarját vagy sztéket készít. A bbq a lassú, alacsony hőmérsékleten történő sütögetésről szól. Nálunk ez nem annyira elterjedt. Általában nagyobb, szárazabb húsokat készítünk így. Mondjuk marhaszegyet, sertésbordát vagy oldalast. Ami fontos, hogy a bbq során nem direkt hővel sül a húsunk, inkább indirekt módon. A bbq-nál ugyanis a tűztér és a sütés helye elkülönül – röviden ennyi.

Steaks on barbecue

Szóval nem mindegy, melyik technikához milyen húst választunk. Ehhez szívesen adunk segítséget. Kérdezz bátran a kollégáinktól a Kámon-hús hentesüzletében! Szombathely, Maros utca 2.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.