Te újra lefagyasztanád az egyszer már felolvasztott húst?

Mutatjuk, mit mondanak erre a szakemberek. Érdemes elolvasni.

A HáziPatika.com oldalán találkoztunk az írással, amiben az ausztrál Nemzetközösségi Tudományos és Ipari Kutatási Szervezet állásfoglalására hivatkozva azt állítják, hogy mindaddig tökéletesen biztonságos újra lefagyasztani a húst vagy bármilyen ételt, amíg 5 fokon vagy az alatti hőmérsékleten üzemelő hűtőben engedett fel.

Egyébként kockázatos.

De a kétszeri fagyasztás után már a hús íze sem lesz az igazi.

Jobb, ha egyből elkészítjük a húst

A cikkben egyébként még egy dologra felhívják a figyelmet: ha a megfőzött húst még melegében bedobozoljuk és úgy fagyasztjuk le, kondenzációt idézünk elő, ami remek táptalaja a baktériumoknak.

Vagyis, ha kész ételt fagyasztanánk, várjuk meg, amíg kihűl.

Érdekesség, hogy a hús megmosása nem biztos, hogy olyan jó ötlet – írják. Hiszen a húsok elegye a folyadékkal és a friss levegővel kifejezett hívószó a kórokozók számára. Ezzel szemben a forráspont feletti hőmérsékleten történő hőkezelés már elegendő a baktériumok elpusztításához – tanácsolják.

Ahogy azt is, hogy a a nyers húsokat egy évnél tovább semmiképpen ne tároljuk a mélyhűtőben.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.